Onderzoeksteam

Rob Raven is professor ‘Instituties en Maatschappelijke Transities’ bij het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit Utrecht. Hij is geïnteresseerd in de maatschappelijke en institutionele dynamiek van transities en innovatie op het gebied van duurzaamheid, en in het bijzonder in stedelijke context. Rob leidt SCF.

 

Hugo van der Steenhoven is procesmanager SCF. Tot voor kort was hij directeur van de Fietsersbond. Hij is mede-oprichter van de fietscommunity voor onderzoek en praktijk fietsbeleid. Sinds 2016 is hij zelfstandig adviseur duurzame mobiliteit. Hij is ook betrokken bij het programma Fietsen op Zuid om de fietscultuur in Rotterdam-Zuid te versterken.

 

Marco te Brömmelstroet is supervisor van AIO Samuel Nello-Deakin en werkzaam als hoogleraar Urban Mobility Futures aan de UvA. Hij is gespecialiseerd in de relaties tussen landgebruik en mobiliteit.

 

 

Matthew Bruno, is SCF-promovendus (2016-2020) op het terrein van governance werkzaam aan de TUE. Hij heeft gewerkt voor de San Francisco Transportation Authority, the San Francisco Bay Area Wildlife, en University Transportation Services aan fiets- en looponderwerpen.

 

 

Jacco Farla is docent en onderzoeker bij het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit Utrecht. Hij is geïnteresseerd in innovaties op het gebied van duurzame mobiliteit.

 

 

Jeroen de Jong is hoogleraar marketing en business development aan de Universiteit Utrecht. Zijn onderzoek omvat ook de invloed en het ontstaan van nieuwe business modellen die een effectieve transitie naar Smart Cycling Futures mogelijk maken.

 

Hugo Kampen is docent/onderzoeker Mobiliteit op Hogeschool Windesheim te Zwolle en is opgeleid als verkeerskundige en planoloog. Hij houdt zich binnen het SCF project bezig met het in kaart brengen van de impact van de fiets – en fietsinnovaties in het bijzonder – op de vitaliteit van stad en regio.

 

Sukanya Krishnamurthy, is supervisor van AIO George Liu en als assistant professor Urbanism and Urban Architecture werkzaam aan de TUE. Zij houdt zich bezig met vraagstukken op de raakvlakken tussen stedelijke, sociale en culturele geografie. Meer in het bijzonder onderzoekt zij verschillende narratieven via architecturale vormgeving.

 

George Liu, is SCF-promovendus (2016-2020) op het terrein van stedelijke vormgeving aan de TUE. Hij studeerde Economics and Political Sciences aan de University of Toronto en deed zijn master in Environmental Studies aan de York University in Toronto. Hij heeft gewerkt als onderzoeksmanager bij de Toronto Cycling Think and Do Tank.

 

Samuel Nello-Deakin, is SCF-promovendus (2016-2020) aan de UvA. Hij richt zich op hoe verschillende ruimtelijke en sociale omgevingen fietsgedrag beïnvloeden en vice versa. Hij heeft een achtergrond in geografie en stadsvervoer, en verbindt stedelijk ontwerp, ruimtelijke planning en sociologie in een multidisciplinaire aanpak. Hij deed eerder o.a. onderzoek naar fietsdelen in Quito (Ecuador).

 

Anna Nikolaeva is postdoc-onderzoeker van SCF aan de UvA en de UU. Zij houdt zich bezig met de veranderende beeldvorming rond fietsen vanwege innovaties, living labs en stedelijke verandering binnen en buiten Nederland.

 

Ruth Oldenziel is supervisor van AIO Matthew Bruno en werkzaam als hoogleraar bij de History Division van de groep Technology Innovation, Society aan de TUE. Ze is projectleider van de Sustainable Urban Mobility Research Program aan de TUE en leider van het kennisprogramma ‘100 years cycling policy and practice’, waarin 14 fietssteden in 10 landen worden vergeleken met Nederlandse steden als uitgangspunt.

 

Marcus Popkema is docent en onderzoeker bij de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling – Mobiliteit aan Hogeschool Windesheim in Zwolle. Hij promoveerde hij in 2014 aan de TU Eindhoven op een onderzoek naar de opkomst van het vak Verkeerskunde in Nederland. Hij zet zich in voor de ontwikkeling van fietsexpertise in Nederland.

 

Frank Schipper, is supervisor van AIO Matthew Bruno en werkzaam als assistant professor in techniekgeschiedenis aan de TUE. Hij is onder meer lid van het NWO International Humanities Research Network ‘The Cultural Politics of Sustainable Urban Mobility.

 

Friso de Vor is als senior-onderzoeker regionale economie verbonden aan het Kenniscentrum Technologie van Hogeschool Windesheim. Zijn promotieonderzoek betrof effecten van bedrijventerreinplanning in Nederland. Bij SCF houdt hij zich bezig met meten en monitoren van de impact van ‘fietsen’ op de vitaliteit van stad en regio.

 

Arnoud van Waes is onderzoeker  bij het Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling, Universiteit Utrecht. Hij is geïnteresseerd in de maatschappelijke en bestuurlijke inbedding van duurzame innovaties. Binnen het SCF project kijkt hij o.a. naar fietsinnovaties en business modellen.

 

Pieter van Wesemael, is supervisor van AIO George Liu en als hoogleraar Urbanism and Urban Architecture werkzaam aan de TUE. Hij studeerde en promoveerde cum laude aan de TUD. Hij stond twintig jaar aan het hoofd van een ruimtelijk advies- en ontwerpbureau.